Процес автоматичного перенесення крихких електронних компонентів повинен бути швидким і водночас делікатним. Лідер ринку та спеціаліст вакуумних технологій - компанія Schmalz (Шмальц),  винайшов спеціальний «плаваючий» захват типу SCG для виконання цього завдання. Даний гріпер забезпечує транспортування пластикових частин і друкованих плат.

  Цей захват генерує високу продуктивність та делікатне перенесення. Необхідний рівень вакууму досягається дуже швидко, що дозволяє забезпечити короткі цикли транспортування. Вакуумний захват SCG дозволяє надійно переміщати різні продукти навіть із малою площею покриття товару, наприклад, якщо плата має «відкритті» зони або ж отвори чи вже є зібраною.

  Кінцеві клієнти отримують низькі операційні витрати разом із даним гріпером, так як він забезпечує високу продуктивність  при мінімальних витратах повітря. Він має продуктивність в 590 літрів за хвилину і може керуватися при рівні тиску від одного до п’яти бар.

  Цей вакуумний захват від компанії Шмальц може бути легко інтегрований в існуючі технології виробництва. Він створений вже відразу готовим до роботи і має виключно компактні розміри 55 х 70 мм, всередині захвату вже є вбудований вакуумний генератор. Це знімає необхідність використання додаткових шлангів, і,  як наслідок, вакуумний захват може бути легко інтегрований в бічному чи осьовому положенні. Присоска на захваті зроблена із спеціального нітрілового каучука. Цей матеріал є антистатичним, що розсіює потенційні електричні заряди, які можуть зруйнувати крихкі електроні компоненти.

  Також дані захвати можуть використовуватися і будь-якій іншій галузі для делікатного транспортуванні, наприклад, в кондитерській промисловості, де матеріал вакуумної присоски  сертифікований під вимоги прямого контакту з харчовим продуктом. Beltimport разом зі світовим лідером вакуумних технологій компанією Шмальц зможе вирішити будь-які завдання в області вакуумних технологій!